Heropstart veerdienst Schellebelle

Gepubliceerd op  woensdag 10 jul 2024 om 15:46 uur
weekenddienst vanaf zaterdag 13 juli '24

Vanaf zaterdag 13 juli zal de veerdienst in Schellebelle geleidelijk weer uitvaren. In een eerste fase zal het veer op vrijdag, zaterdag en zondag de oversteek tussen het dorp van Schellebelle en het natuurgebied Kalkense Meersen garanderen. Op vrijdag tussen 7.00 uur en 19.00 uur, op zaterdag en zondag tussen 9.00 uur en 21.00 uur. Twee keer per uur zal het veer in beide richtingen uitvaren, met een korte lunchbreak tussen 12.30 uur en 13.00 uur. Het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) werkt volop verder aan een oplossing voor de andere dagen zodat het veer snel opnieuw 7 dagen op 7 kan uitvaren.

De zoektocht naar een nieuwe definitieve uitbater voor de verbinding viel begin juni stil door juridische problemen met het dossier. Daarom kon de veerdienst niet meer worden gegarandeerd. Meteen is MDK, in afwachting van het aanduiden van een nieuwe uitbater, op zoek gegaan naar een tijdelijke oplossing om de veerdienst opnieuw op te starten.
 
Die oplossing vond MDK binnen het agentschap zelf. Dienst Autonoom Beheer Vloot (een afdeling van MDK) bracht een eigen veerboot - Roger Raveel - naar Schellebelle, en liet de voorbije weken het schip en de aanlegsteigers in Schellebelle aanpassen. Nu de stellingen zijn geplaatst en gekeurd, kan de Roger Raveel veilig en efficiënt passagiers laten in- en ontschepen. 

Speciaal voor de overzet in Schellebelle maakte DAB Vloot tijdelijk in eigen rangen personeel vrij en zijn ook extra mensen aangeworven waardoor de dienstverlening nu gedeeltelijk weer kan opstarten. Op dit moment voert DAB Vloot nog verschillende gesprekken met schippers en matrozen om de veerdienst snel opnieuw 7 dagen op 7 te doen varen. De zoektocht naar mensen die het veer willen bemannen gaat verder. Geïnteresseerden kunnen solliciteren via de website http://www.agentschapmdk.be/nl/vacatures/vloot-zoekt-matrozen-voor-de-veerdienst-in-schellebelle.

MDK betreurt het ongemak voor de gebruikers van het veer, maar doet er alles aan om de verbinding snel weer elke dag mogelijk te maken.

Ook wij hopen dat er snel kan opgeschaald worden naar een dagelijkse veerdienst zodat onze inwoners, de uitbaters van de horecazaken en de toeristen opnieuw kunnen genieten van dit meer dan waardevol vervoersmiddel.

Downloads

Meer info

Naar top